REDEN VOOR DEZE SALON
De ‘Kattentrimster van het Gooi’ staat voor rust en een non-invasieve aanpak van iedere kattenvacht. Non-invasief betekent letterlijk: katvriendelijk trimmen. Ik kom niet aan huis, omdat ik het beter vind dat de kat naar een andere omgeving komt. Uw kat voelt zich thuis ‘vrij’ en in een bosrijke omgeving centraal gelegen in het Gooi, werk ik in alle rust aan de vacht van uw kat.

Mijn salon is ruim, licht en helder met een raam bij de trimtafel. De kat die getrimd moet worden kan hierdoor naar buiten kijken, raakt afgeleid en ik kan mijn trimwerk doen.

Omdat ik werk in een ruime salon, kunt u aanwezig zijn tijdens de behandeling en even zitten op de bank of mee kijken en desgewenst helpen de kat rustig te houden. Er is ruimte om een pauze in te lassen en de kat door de salon te laten lopen mocht het even te veel worden.
In de tussentijd kan ik u adviseren hoe u de kat het beste zelf kunt verzorgen en met welke borstel en/of kam. Het is raadzaam na verloop van tijd terug te komen naar mijn trimsalon. U kunt klitten over het hoofd zien, die in een verder stadium voor (nog) grotere problemen kunnen zorgen.

Ik ben er niet om uw kat mooier te maken, maar wel om uw kat uit de klit te halen, u te helpen / adviseren en de kat zich weer lekker te laten voelen in zijn eigen vel.

Ook is het mogelijk om tegen een lager tarief uw kitten alvast te laten wennen aan de salon en de kammen en borstels. Vroeg geleerd is minder stress voor later!

Waarom zou u naar de ‘Kattentrimster van het Gooi’ gaan:
De kat ervaart thuis te veel stress als u de vacht zelf onderhoudt
De kat kent zijn vluchtroutes en ontsnapt al snel nog voordat u bent begonnen
De kat raakt zo snel in de klit dat u het niet (meer) kunt bijhouden
De vacht, lang of kort is behoorlijk dicht en vol en heeft baat bij een regelmatige trimbeurt
De kat kan zijn eigen vacht niet (meer) zelf onderhouden
Om voor u vermoeiend en tijdrovend werk uit handen te nemen

Wat is een klit, en wat doet vilt? Waarom is dat zo pijnlijk?
Een klit is een knoop in de vacht die is ontstaan doordat de haren steeds verder in elkaar haken.
Vilt ontstaat doordat de in elkaar gehaakte haren zo dicht worden dat er vervolgens een viltplakkaat ontstaat. Door de talgproductie die uw kat normaliter produceert om de vacht soepel en glanzend te houden, zorgt deze er nu voor dat het vilt verder verhardt.
Pijnlijk wordt het omdat niet alleen de haren in elkaar haken, maar ook de onderliggende huid wordt meegetrokken in het vilt.
Ik zorg ervoor dat alle klitten en vilt pijnloos verwijderd worden en de huid weer soepel aanvoelt.

De prioriteiten van ‘Kattentrimster in het Gooi’ zijn:
Katvriendelijk trimmen/ non-invasieve aanpak
Vachtonderhoud van zowel lang- als kortharige vachten
Bieden van een rustgevende omgeving
Tijd en aandacht voor al uw vragen